Služby pre zákazníkov:
+420 702 028 134

Regulátor vstrebávania sacharidov

Nadváha a cukrovka predstavujú najmasovejší zdravotný problém populácie v rozvinutých krajinách. Jednou z hlavných príčin oboch problémov je strmý nárast príjmu sacharidov. V posledných 30 rokoch veľkovýroba potravín využíva stále vo vyššej miere škroby ako náhradu kvalitných surovín, ako zahusťovadlá, konzervačné látky a na mnohé ďalšie účely.

Súčasne vzrástla obľuba sladených potravín a nápojov. Summa summarum, za posledných 50 rokov  sa celkový príjem sacharidov (cukrov) na osobu zvýšil najmenej trojnásobne, nad úroveň, ktorá je nevyhnutná pre zachovanie rovnováhy medzi príjmom a výdajom energie. Tak vysoký príjem energie je zjavnou príčinou hromadenia telesného tuku a glukózy v krvnom obehu. Vedci neustále hľadajú rôzne cesty, ako nepriaznivý trend nárastu hmotnosti korigovať. Jednou z nich je, a to dosť perspektívnou, je užívanie prírodných látok, ktoré prirodzeným spôsobom obmedzujú príjem sacharidov. Pôsobia tak, že blokujú enzýmy, ktoré sú zodpovedné za premenu sacharidov na jednoduché cukry, ktoré dokáže telo vstrebávať a využiť. V súčasnosti je komerčne dostupný výťažok z bielych francúzskych fazulí, ktorý obsahuje inhibítory enzýmu alfa amyláza. Tento enzým  v tenkom čreve štepí najhojnejšie sacharidy (amylóza a amylopektín) na glukózu. Jeho deaktivácia má za následok, že telo významnú časť sacharidov z potravy nepríjme. Inhibítory (deaktivátory) alfa amylázy sa prirodzene vyskytujú vo všetkých obilovinách, strukovinách, aj v niektorých druhoch zeleniny, avšak v takom malom množstve, že nemôžu činnosť alfa amylázy ovplyvniť.
Avšak vedci v roku 1985 objavili vo fazuľových bôboch mimoriadne účinné inhibítory (fazeolín, fazeolidín a fazeolamin), ktoré je možné získať v relatívne veľkom množstve pre komerčné využívanie. Špecifický fazuľový extrakt sa v posledných rokoch stal obľúbeným prípravkom na kontrolu hmotnosti. Bol patentovaný v USA pod názvom Phase 2.

Amylasin (z anglického jazyka amylase inhibitor) sa užíva približne 30 minút pred hlavnými jedlami. Pri odporúčanom dávkovaní môže zabrániť vstrebávaniu až 40 % zložitých sacharidov. U citlivých osôb môže zvýšené dávkovanie vyvolať pocit nedostatku energie v podobe zvýšenej únavy. Pri tejto situácii nie je možné nedostatok energie riešiť ďalším jedlom. Avšak následne si energiu telo získa z tukovej zásoby. Je bezpredmetné užívať dávku pred nízkokalorickým jedlom, napríklad zeleninou misou. Užívanie Amylasinu je zdravotne bezpečné.  V strave existuje viac ako 600 druhov sacharidov a tie, ktoré majú pre zdravie mimoriadny význam, nemôže pri vstrebávaní Amylasin obmedziť. Amylasin je rovnako tak bezpečný pri regulácii krvnej glukózy. Z pohľadu dĺžky doby užívania nemá prípravok obmedzenia.

S týmto extraktom klinické štúdie zaznamenali priemerný pokles hmotnosti (úbytok tukového tkaniva) okolo 3 kg v priebehu 6 týždňov. Avšak to predstavuje iba jeden z viacerých zdravotných benefitov, ktoré je možné možné získať pri užívaní prípravku.

To podstatné z tohto blogu:

  • Výťažok z bielych francúzskych fazulí obsahuje inhibítory enzýmu alfa amyláza - fazeolín.
  • Enzým alfa amyláza v tenkom čreve štepí najhojnejšie sacharidy amylózu a amylopektíny na glukózu.
  • Deaktivácia alfa amylázy má za následok, že telo významnú časť sacharidov z potravy nepríjme.
  • Amylasin sa užíva približne 30 minút pred hlavnými jedlami.
  • Užívanie Amylasinu je zdravotne bezpečné a výživový doplnok je povolený Úradom Verejného Zdravotníctva SR
  • Amylasin zakúpite na našej stránke www.brainway.sk, alebo telefonicky na tel. č. 02 4497 0191.


Verím, že Vás prípravok zaujal, porozumeli ste, ako funguje a budete sa tešiť z jeho účinku na zníženie príjmu kalórii zo stravy bohatej na sacharidy.

Blog

Produkt bol pridaný do košíka.
Zobraziť košík
Pokračovať v nákupe